perjantai 6. kesäkuuta 2008

Eilen pääsin sitten vihdoin kokeilemaan Speedheateria.Ostin sen jo viime syssynä, mutta ei vain ole ollut aikaa perehtyä siihen tätä ennen. Otin harjoituskohteeksi vanhan mökin etuoven.

Ovi on kuulemma joku vanha sisäovi, johon on lisätty kapea panelointi ulkopuolelle ja joku kovalevy sisäpuolelle, joskus viime vuosisadan alussa...

Kätevä laitehan tuo vaikutti olevan, maali lähti mukavasti tasaisilta pinnoilta. Tuo panelointi meni sitten enimmäkseen vain skrapalla nykertäen. Onneksi ulkopuolen maalista oli vain rippeet jäljellä muutenkin. Kerran sain oven palamaankin, eli kyllä tuo Speedheaterin käyttökin näköjään tarkkuuttaa vaatii, vaikka vähän turvallisempi on kuin normalli kuumailmapuhallin.

Sitten kittasin puukitillä kaikki isommat kolot ja halkeamat. Kyllä tuosta vielä hyvä ovi tulee! Sääskiä oli taas enemmän kuin omaksi tarpeeksi, heti kun aurinko laski. Mutta sainpa homman tehtyä.

Kävin tuosta n. kilometrin päästä hakemassa peräkärryllisen multaakin, kun pari viikkoa sitten tilattu lavallinen jäi vähän vajaaksi. Päästään sitten viikonloppuna tasaamaan piha loppuun ja istuttelemaan heinän siementä. Meille ei normaalia nurmikkoa tule, vaan enemmän sellainen luonnonmukainen 'niitty'. Apilaa ja sen semmoista. Eipähän tarvitse ruohonleikkuria.

Sähköremontti alkaa luisua käsistä. Tuli taas kolmen tonnin lasku! Herranjumala... järkyttävän hintaista hommaa. Yläkerta on vielä kokonaan tekemättä ja noita kolmen tonnin laskuja on vissiin jo kolme tullut. Jos jätettäis se yläkerta sähköistämättä, kynttilöitä ja silleen ...

Ei kommentteja: