perjantai 4. toukokuuta 2007

Kaivurihommia





Eilen kaivettiin pihan läpi pari metriä syvä oja ja vedettiin vesi- ja viemäriputket uudelle puolelle. Samalla laitettiin kaivantoon sähkö-, verkko-, ja tv-piuhat valmiiksi joskus myöhemmin rakennettavaa autotallia varten. Ajatuksena olisi että pihaa ei enää tarvitse kaivaa auki ja voidaan ruveta suunnittelemaan pihan laittamista.

Tähän mennessä juokseva vesi on ollut asukkaiden jalkojen varassa, vesijohto ja viemäri on aikanaan vedetty vain pihan reunalle kaivoon, eli helmikuusta alkaen on totuteltu "perinteiseen" elämäntapaan, vesi on lämmitetty pihasaunan padassa ja WC:n virkaa on toimittanut pihan perällä oleva ulkohuussi. Itse asiassa tämä oli yksi syy miksi talon ostimme, eipä tarvitse pelätä vesivahinkoja kun vesiputkia ei talossa ole ja yläkertakin oli rakentamatta, joten pääsimme tarkistamaan katon kunnon.

Tosin tilanne ei vieläkään parantunut, itse asiassa nyt vettä ei tule mihinkään, sillä vesi- ja viemäriputkille pitää piikata kellarin betoniseinään aukot ja sen jälkeen suorittaa talon sisäiset putkityöt.

Ei kommentteja: