tiistai 4. elokuuta 2009

kesän saavutuksiab

Kesälomat on nyt vietetty. Talo saatiin rapattua lateksimaalista perinnerakentamisopiskelijoiden toimesta ja maalattua minun ja serkkuni toimesta Uulan petrooliöljymaalilla. "Pikkuisen" muuttui kämpän ulkonäkö.

Vanhemman mökin kattoon laitettiin uusi huopa kaverin kanssa viime viikolla ja piiput tuli purettua välikatolle asti. Puretaan sitten joskus loppuun asti ja muuraillaan uudet tulisijat, mutta silläpä ei kiirettä ole.

Tyhjensin myöskin vanhan puolen kellarista kaiken umpihomehtuneen puumateriaalin. Lattian alta löytyi 35-37 vuosilta aimo kasa vanhoja Hakkapeliitta-, Apu-, sun muita lehtiä ja kirjasia. Säästin kaikki suht koht ehjät, onpahan sitten joskus hieman ajankulua pimeiksi syysilloiksi, kun noita lukee. Tuossa mökissähän on siis multipenkkirakenne ja noita lehtiä oli käytetty ilmeisesti eristeenä lattian alla, ja todennäköisesti siis tuolloin -37 on lattia uusittu tai ainakin käytetty auki. Lattian alla lehdet olivat aivan kuivan oloisia, eli suuria homeongelmia ei näyttäisi olevan kellaria lukuunottamatta, josta on seitkytluvulla tukittu ainoa ilmanvaihtoaukko.

Käsittelin kellarin kuopan ja kaikki lähellä olevat jäljelle jääneet puumateriaalit Boracolilla ja lykkäsin kuoppaan n. 20 cm lecasoraa. Tehdään joskus sitten uusi kellari jostain lecasoraelementeistä tms. Kiersin myös ulkopuolelta kivijalan boracolisuihkeen kanssa, jospa se tuolla hätäavulla selviäisi ensi kevääseen.

Nyt vanhalla puolella hurisee otsonaattori ja pari pöytätuuletinta, saapa nähdä josko homeenhajut häipyisivät.

Ja uuteen mökkin tekaisin uudet portaat. Kaiteet tulee takoraudasta, ne on "appiukolla" työn alla.

Saunan edustalle kaivelen tässä pikku hiljaa maan kaatoja oikeaan suuntaan, tarkoituksena rakentaa terassi jossa on mukava käyskennellä saunan päälle.

Ikkunoiden korjaus tuli restaurointiopiskelijoilla tehtyä, mutta jälki oli aivan luokatonta. Kaikissa ikkunoissa naarmuja muutenkin aika säälittävää jälkeä. Tässä ihmetellään että mitä niiden kanssa nyt sitten tehdään. Olisipa ollut samat tyypit tekemässä jotka raappasivat seinät, olisi jälki ollut hieman eri tasoista.

Siinäpä varmaan suurimmat saavutukset tänä kesänä, mutta onhan tässä vielä aurinkoisia päiviä jäljellä, joten eiköhän hommat jatku.

Ei kommentteja: