maanantai 8. syyskuuta 2008

kesä tuli, kesä meni

Blogin päivittäminen on nyt vähän niin kuin "unohtunut" kesän aikana. Jotenkin kesällä tämä tietokoneen näpytteleminen on jäänyt minimiin, kun leipätöikseen joutuu sitä kuitenkin tekemään.

Jospa nyt sitten tässä pientä yhteenvetoa kesän saavutuksista virittelisi...

Talon ulkopintaa ollaan rappailtu speedheaterin avulla ja laitettu uutta Uulan öljypetroolimaalia maalia pintaan. Homma jäi kuitenkin pahasti kesken, joten ensi keväänä jatketaan.

Vanhempi mökki tuli päällystettyä punamullalla, edellisestä maalauskerrasta taitaa olla jo joku viisikymmentä vuotta, eli olihan tuo jo aikakin. Mökin takaa sain viimein maat muokattua niin, ettei vesi jää seisomaan seinän viereen. Tein pienen matkan päähän ojan, johon vedet ohjautuu ja sitä myöten talon sivuilta pois. Kiviä tuli maasta aivan järkyttävä määrä. Lapiolla tehden melko hurja homma, vaikka lopputulos ei niin suuritöiseltä näytäkään. Onpahan kiviaitaan taas rakennusmateriaalia.

Niin, ja rännit asentelin myöskin tuohon vanhaan mökkiin. Tai no, sekin homma on vielä pikkuisen vaiheessa...

Keittiöön saatiin VIHDOIN asennettua viimeisetkin listat paikalleen... Jotenkin sekin homma oli jäänyt tekemättä. Ei liene mikään harvinainen juttu.

Tällä hetkellä työn alla on saunamökki. Punamullalla maalattiin jo pari sivua, loput sitten ensi kesänä. Viime viikonlopun vietin saunan katolla vanhoja huopia pois repien, toisen puolen ehdin saada puhtaaksi kahden päivän aikana. Kaksi kerrosta niitä huopia oli, ja ihan järkyttävä määrä nauloja. Minusta kahdeksan naulaa huovan kiinni pitämiseksi yhdessä laudassa on jo vähän liioittelua. Projekti jatkunee tämän viikon, kun on poutasäätä lupailtu.

Pihan ja pyörätien väliin tuli mainion näköinen riukuaita. Tämä ei ole sellainen perinteinen "vino" versio, vaan kolme riukua vaakaan päällekäin -tyyppinen.

Marjapuskatkin antoivat jo esimakua tulevasta, muutama mustaherukka ja karviaismarja napsittiin parempiin suihin.

Monenlaista muutakin pientä on tapahtunut, mutta eihän sitä kaikkea muista... Ja lomaillakin ehdittiin.

Täytyy koittaa niitä kuviakin saada taas tänne värkkäiltyä.

Ei kommentteja: